Evenementen
zondag, 26 november 2017 07:58

Zondag 26 november 11:00 uur Muzisconcert in de Phoenix

Muzis presenteert Kurios Klarinetkwartet in de Phoenix

Het Kurios Klarinetkwartet, opgericht in 2002, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Tijdens concerten worden naast originele hedendaagse werken voor klarinetkwartet, ook bewerkingen van strijkkwartetten gespeeld. Ook klezmermuziek heeft een plaats binnen de programmering. De afgelopen jaren heeft het kwartet concerten gegeven door het hele land op zeer veel verschillende en bijzondere locaties, zoals onder andere de Hermitage in Amsterdam. Naast een televisie optreden heeft het kwartet ook een aantal internationale tournees gemaakt. Het Kurios Klarinetkwartet is regelmatig live te horen op radio 4, o.a. in het programma ‘Opium op 4’. In 2006 werd de eerste cd opgenomen, de tweede cd volgde in 2010 en kreeg de titel ‘Heerlijk’. Hierop speelt het kwartet onder andere het 18e strijkkwartet van Wolfgang Amadeus Mozart, werken van Claude Debussy en origineel repertoire van de Hongaarse componist Ferenc Farkas. In november 2014 heeft het kwartet de derde cd opgenomen met de kwartetten van de Nederlandse componisten Jurriaan Andriessen, Henk Tromp en Frank Den Herder. Dit laatste kwartet is in opdracht van het Kurios Klarinetkwartet gespreven.

Het kwartet bestaat uit: Boukje Musch, 1e & esklarinet Peter Koetsveld, 2e klarinet Corien Hoepman, 3e & bassetklarinet Mark Snitselaar, Basklarinet

www.kuriosklarinetkwartet.nl

Het concert vindt plaats in Schaijk(Pastoor van Winkelstraat 11) en begint om 11.00 uur. De entree bedraagt (inclusief een consumptie in de pauze) € 13,-. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of te bestellen op tel. nr. 0486 462 091.

Meer informatie over MuziS is te vinden op www.muzis.nl

Aanvullende informatie

  • Aanvangstijd: 11.00
  • Eindtijd: 13:00
  • Entree: € 13,00 , kinderen tot 15 jaar en CJP-houders € 2,50

Contact algemeen

Stichting Dorpshuizen Landerd

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dorpshuis Openingstijden

Alle drie de dorpshuizen in Landerd zijn op verzoek van de gebruikers van 8.00uur tot 24.00 uur 7 dagen in de week geopend.